2020. november 5-től bizonytalan időre bezárunk! 

Bio csíra

A magvak csíráztatása az alábbi módon történhet:
Amagvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd azt követően langyos vízba áztassuk 12 órát. Az ismételt öblítést követőekterítsük a magvakat a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. Amennyiben nincs speciális csíratálunk, úgy a csíráztatás nedves szűrőpapíron is végezhető.
Tartsuk az edényt 18-20o C fokos hőmérsékleten, világos, de nem napfényes helyen! Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tárolhatjuk.
 


Biocsíra ár:

350-, Ft/csomag

 

A termék nem alkalmas házikerti termesztésre.
Felhasználható a csomagolástól számított 3 évig.
Ellenőrzött, ökológiai gazdálkodásból származó mag!
Bio-len  csíra mag
Bio-len  csíra mag
gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, poszfort, ként, magnéziumot, kálciumot, vasat, cinket, nátriumot, szilíciumot, rezet, fluórt, jódot alumíniumot, nikkelt, kobaltot. Rendkívül magas esszenciális zsírsavakban, melyek miatt megelőző és enyhítő hatást tulajdonítanak az ekcéme, prosztata panaszok, érelmeszesedés és anyagcsere zavarok esetében. 2-3 csírás állapotban, önmagában vagy sovány túróba keverve fogyasszuk.
Bio-ruccola csíra mag
Bio-ruccola csíra mag
gazdag A, C és K vitaminban gazdag, ásványi anyagi közül a kálcium és a vas jelentős.

Jellegzetes íze leginkább a ustárra, tormára földimogyoróra emlékeztet.


Gyorsan csírázik, túlnőve is fogyasztható.

Salátakeverékekben, műzlibe, joghurtba keverve vagy sajtok és gyümölcsök mellé, önmagában is kiváló, egészséges étel.
Bio zsazsa csíra mag
Bio zsazsa csíra mag
A zsázscsíra hatása: Sok A, C, E vitamint és béta karotint tartalmaz.

Vértisztító, általános immunerősítő valamint antiszeptikus hatása ismert.

Kellemes, kesernyés-csípős íze miatt étvágyjavítóként is fogyasztható.

A csíranövényeket a 2-3 naptól a teljesen zöld állapot előtt használjuk fel.
Bio-vöröshagyma csíra mag
Bio-vöröshagyma csíra mag
A vöröshagyma csíra fogyasztása javítja a keringést és jó az étvágytalanság ellen. Gyulladáscsökkentő és nyálkaoldó hatása miatt a gyomor-, és bélpanaszok enyhítésére kiváló. B1, B2 és C vitamint valamint káliumot, kálciumot, cinket, vasat magnéziumot, foszfort tartalmaz nagyobb mennyiségben. Ízletes a zsenge, enyhén csípős csíranövény salátákba, túrókrémekbe, műzlibe, joghurtba keverve, vagy magában is. A csírák 6-8 nap után ehetők.
Bio retek csíra mag
Bio retek csíra mag
A retek csíra kiemelkedően magas foszfortartalmú. Természetes antiszeptius hatásánál fogva a nátha és megfázás ellen jól alkalmazható. Oldja a torok nyálkalerakódásait. Vízhajtó hatása is ismert, segít kisebb vese-, és epeköveket eltávolítani. Jellegzetes, enyhén csípős íze miatt kiváló vaj-, és túrókrémek, saláták ízesítésére, de magában is fogyaszthatjuk. A csíranövények 4 nap elteltével már szüretelhetők.
Bio lucernacsíra mag
Bio lucernacsíra mag
A lucernacsíra igen magas B, B12, C, D, E és K vitamin tartalmú, sok benne a kálcium, a vas, a foszfor, a magnézium. Növényi hatóanyagai a daganatos megbetegedések kialakulását gátolják. Fogyásztása terhes nőknek nem ajánlott. Salátákban, vaj-, és túrókrémekben, kenyére kenve rendkívül finom. Diószerű íze miatt sajtok mellé kiváló. A csírákat 7 nap elteltével fogyaszthatjuk.
Bio napraforgó csíra mag
Bio napraforgó csíra mag
A napraforgó csíra magas A, B, C, D és E vitamin tartalmú. Ásványi anyagok közül rezet, vasat, cinket, foszfort és jódot tartalmaz. Elsősorban méregtelenítő és tisztító hatású, jótékonyan csökkenti a koleszterinszintet. A csíranövényeket a maghéj eltávolítása mellett, halványsárgán, még a zöldült állapot elérése előtt fogyasszuk. Kellemes, dióhoz hasonló íze miatt kiváló sajtok, túró mellé fogyasztva, vagy almával keverve.
Bio búza csíra mag
Bio búza csíra mag
 
Feltöltés alatt
Bio vöröskáposzta csíra mag
Bio vöröskáposzta csíra mag
A vöröskáposzta csíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, műzlikben. Gyulladáscsökkentő hatású, fekélygyógyító és vértisztító. Daganatnövekedést blokkoló enzimeket tartalmaz. Magas C, B1 , B2 és E vitamin és kálium, kálcium valamint magnézium tartalmú.
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: zárva

Adatvédelmi nyilatkozat
Etter Kft. 
Cégünk virághagyma és vetőmag nagykereskedés és lakosságot is kiszolgálunk, a toronyház pincéjében.
Raktárunk címe: 1098 Budapest, Dési Huber u. 24. (36-os kaputelefon, pince)