2020. november 5-től bizonytalan időre bezárunk! 

Császárkorona

Az áprilisban nyíló virágágyak uralkodója az élénk színű Császárkorona, (Fritillaria). Magassága, habitusa miatt, szoliternövénynek alkalmas. Fényeszöld, széles, örvösen elhelyezkedő levelei felett, hosszú lilásbordó száron, áprilisban hozza különleges, csüngő, harang alakú virágait. A díszes virágkorona felett, ananászhoz hasonló levélcsomót alkot.
A Császárkorona a Fritillaria nemzetségbe, és  a Liliaceae családjába tartozik. Őshonos Irán, Afganisztán, Pakisztán, Törökország és a Himalája térségében. Az emberiség egyik legrégebbi idők óta termesztett növénye.
 
 

Császárkorona:

1200-, Ft/csomag

Persica: 800 -, Ft/csomag

 
Ültetés idő:Auguszus-november
Ültetés mélysége: 20 cm
Virágzás idő: április
Virágmagasság: 80 -100 cm
Csomagolás: 1db hagyma/csomag
Császárkorona Fritillaria imperialis 'Aurora'
Császárkorona
Fritillaria imperialis
"Aurora"
Császárkorona Fritillaria imperialis 'Lutea'
Császárkorona
Fritillaria imperialis
"Lutea"
Császárkorona Fritillaria persica
Császárkorona
Fritillaria
persica
 

Ültetése:

A Császárkorona augusztustól novemberig bármikor ültethető. Hagymája nagyon szívós, illata taszítja az egereket és egyéb rágcsálókat. A virágzóképes hagyma 20 cm körméretű, ezért az ültetési mélység is legalább 20 cm legyen. Tőtávolság 30-40 cm.Félárnyékos, nedves fekvésben éri jól magát.
A téli időszakban talajtakaró használatát azért javasoljuk, hogy megóvja a virághagymát a kemény fagyoktól, tavaszi, fejlődési időszakában pedig védi a talajt a kiszáradástól, amit a növény átlag feletti virágmérettel hálál meg.
Virágzást követően akadályozzuk meg, hogy a Császárkorona magokat neveljen, (távolítsuk el az elvirágzott harangokat)  ezzel elősegítjük a virághagyma növekedését, biztosítjuk a hagyma tápanyag utánpótlását. Betegsége, kártevője ritka, 3 - 4 évente ültessük át, illetve pótoljuk a hagymákat.
 
Nyitva tartás:
Hétfő - Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: zárva

Adatvédelmi nyilatkozat
Etter Kft. 
Cégünk virághagyma és vetőmag nagykereskedés és lakosságot is kiszolgálunk, a toronyház pincéjében.
Raktárunk címe: 1098 Budapest, Dési Huber u. 24. (36-os kaputelefon, pince)